Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Η ΜΟΝΗ ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Μόνο ο άνθρωπος που προσπαθεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο, αξίζει να πολεμά για τη νίκη.

Ο Θάνατος ενός τέτοιου πολεμιστή θα είναι απώλεια, ενώ η νίκη του θρίαμβος για τους οραματιστές, συγχρόνως όμως πίκρα για τους εχθρούς του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι είμαστε παράξενοι... Επικαλούμαστε το Θεό όταν τον έχουμε ανάγκη, μετά τον ξεχνάμε.
Ενώ ξέρουμε τους "νόμους" του Θεού, τους διαβάζουμε καθημερινά αλλά δεν τους εφαρμόζουμε αλλά τους παραβιάζουμε καθημερινά. Θεωρώ ότι ο νικητής είναι αυτός που παλεύει καθημερινά με αντιξοότητες και καταφέρνει να επιβιώσει μέσα από λάθη και πειρασμούς.... Πάμελα

ENLOGOS είπε...

Καμιά φορά καθυστερώ να αντιληφθώ αναρτήσεις στο Ιστολόγιο, όπερ καθόλου σωστό βέβαια για όσους έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν και να αφήσουν ένα μικρό "γραπτό κομμάτι από τον ψυχικό κόσμο" τους!
Ενδεχομένως, να είσαι η ίδια (;) ανώνυμη, ήδη υπογράφουσα ως Πάμελα της 3ης Ιανουαρίου, σε παραπέμπω και στο σχόλιο εκεί.
Επί του παρόντος τώρα:
Νόμος Θεού και παραβίαση Νόμου Θεού. Χμμμ.
Ο Απόστολος Παύλος σε μία επιστολή του, αυτή τη στιγμή δεν διακόπτω τη σκέψη μου για να σου γράψω σε ποιά, αναφέρει ότι το "γράμμα του Νόμου θανατώνει" το "Πνεύμα του Θεού ζωοποιεί"... Περαιτέρω, ότι αν δεν είχαμε το Νόμο δεν θα γνωρίζαμε και την παραβίασή του δηλαδή ... την αμαρτία.
Και συμπληρώνει, μ' αυτά δεν σας καλώ να παραβιάζετε τους Νόμους του Θεού και συμπληρώνει το γνωστό "μη γένοιτο"!!
Τί θα πουν αυτά, Πάμελα; Όχι βέβαια να παραβιάζουμε τους Νόμους του Θεού, ούτε βέβαια αφού τους παραβιάσουμε μιά πάμε για άλλα, ούτε αφού παραβιάσαμε έναν, καλή αρχή... για να συνεχίσουμε σ' αυτό το μοτίβο!!
Ο Λόγος του Θεού είναι στάση ζωής, ή βλέπεις να μπαίνει μέσα σου και να μπορείς να συμπεριφέρεσαι ανάλογα, να νιώθεις ανάλογα, ήρεμα και γαλήνια, χωρίς συνεχώς να προσπαθείς να κρατήσεις τις γραμμές, σα να σε διαπαιδαγώγησαν έτσι από το σπίτι. Όπως κάτι που κάνεις με φυσικότητα δηλαδή, όπως την οδήγηση, που δεν παραβιάζεις (αν δεν παραβιάζεις) τους κανόνες, για να μην σκοτώσεις και σκοτωθείς!! Για σένα δηλαδή και για τους άλλους!
Σε αντίθετη περίπτωση τώρα, που παραβίασες μία φορά , ή παραβίασες πολλές, ή ακόμα σε έναν τομέα δεν μπορείς να ευθυγραμμιστείς. Τί θα γίνει;;
Τίποτα. Aπλώς ακόμα δεν είσαι έτοιμη!!! Άρα, συνεχίζεις, γι' αυτό και παραμένεις στη ζωή, γι' αυτό σου δίνονται ευκαιρίες και πρέπει κι εσύ να δώσεις ευκαιρίες στους άλλους, τουλάχιστον σ' εκείνους που τις ζητούν!!! Όχι αδιακρίτως. Τί λέει πάλι ο Ιησούς, μηδέποτε τους αδάμαντας τοις κηναρίοις, ποτέ τα διαμάντια (του Λόγου του Θεού) στα σκυλιά. Μα καλά θα πεις έτσι μιλάει ο Κύριος!!! Μα καλά, ο Κύριος, που γνωρίζει ψυχές δεν έχει δικαίωμα να κρίνει; Εσύ, δεν θα κρίνεις, απλά θα διά - κρίνεις!
Αυτά επί του παρόντος τουλάχιστον